Iedereen is welkom
 als vrijwilliger
als stagiair

als bezoeker

 Er is steeds koffie en thee gratis.

In verschillende ateliers en werkplaatsen kunnen mensen aan de slag met hun eigen talenten.

Wekelijkse activiteiten: 

Naaiatelier, crea en workshops op woensdag namiddag.

Huiswerkbegeleiding op woensdagnamiddag van 13.30 tot 15.30 uur, bedoeling is ouders leren hun kinderen te begeleiden.

Fietsatelier: herstel en uitleendienst.

Houtatelier: samen knutselen en herstellen met afvalmaterialen. Er worden allerlei creaties gemaakt in thema’s kerst, Pasen enz. Ook in functie van crea met kinderen worden vormen gezaagd.

Mini-moestuinieren:

Verzorgen en kweken van kamerplanten.

Kamerplanten zorgen voor  leven en gezelligheid.

Soepgroenten: Telen van verschillende groenten, die we nodig hebben om soep te maken, in volle grond en kweekbakken.

Soepbar op maandag-, woensdag- en vrijdag- middag voor 1 euro: iedereen is welkom om kennis te maken met onze werking. Groepen zijn ook welkom maar reserveren best op voorhand.

Samen koken en eten op vrijdag. Inschrijven ten laatste de woensdag voordien.

Tarieven: bezoekers: 8 euro
bezoekers met vrijetijdspas: 5 euro

medewerkers: 3 euro

Spel, sport en ontspanning:

gezelschapsspelen, buitenspelen (badminton, petanque en andere werpspelen). Dit doen we in het Abdijpark, Den Bleek of in de binnentuin Hunnegem.

Winkeltje: Een plek waar we onze zelfgemaakte artikelen te koop aanbieden. De opbrengst hiervan gaat naar onze werking, om nieuwe materialen aan te kopen of om onze vrijwilligers eens te verwennen

Eigen projecten:

Creatievelingen kunnen bij ons hun eigen creatie maken, wij zorgen voor werkmateriaal en grondstoffen

Circulaire economie: Hergebruik van materialen die afgedankt worden, teveel zijn of als afval dienen. Bij ons krijgen vele materialen een tweede leven. Zo zijn we milieubewust maar ook budgetbewust bezig. Zo zijn al onze meubelen en veel creamaterialen gekregen goederen. In het houtatelier wordt enkel met afvalhout gewerkt. Naast de aankoop van etenswaren is er een mooie samenwerking met de voedselherverdeelwinkel en verwerken wij af en toe het teveel aan voedseloverschotten. Voor kinderartikelen is er samenwerking met Huis van het Kind.

 

Maandelijkse activiteiten

Soepbabbel + spelavond: elke eerste woensdag van de maand van 17.30 uur tot 19.30 uur (voorbereiding om 14 uur)

 Daguitstap: Via ‘Iedereen verdient vakantie’ boeken we uitstappen. We bezoeken en ontvangen andere sociale organisaties. Ook een fietstochtje naar de Gavers, een wandeling in de buurt behoren tot onze uitstappen.

 

 Jaarlijks terugkerende activiteiten:

HalloweenElk jaar verzorgen we workshops in thema van Halloween voor enkele scholen. Er komen telkens meer dan honderd leerlingen naar deze activiteit.

Kerstfeest: op Kerstavond, 24 december verzorgen we een feestelijke en onvergetelijke Kerst aan mensen die anders in de eenzaamheid zitten.

Paasbrunch: met een equipe van 15 a 20 vrijwilligers maken we jaarlijks een feestelijke brunch op Paasmaandag.

Er komen elk jaar zo’n honderd mensen bij ons eten.

 

Onze vereniging staat sterk dankzij vele vrijwilligers. We zijn een hechte vriendengroep die samen heel wat kunnen verwezenlijken, De goede sfeer die heerst onder deze vrienden straalt af op heel de werking. Iedere nieuwkomer die bij ons binnenkomt kan getuigen van de warmte en laagdrempeligheid die in onze vereniging heerst. Iedereen is welkom, we waken erover dat de goede sfeer altijd bewaard blijft.

 

We openen onze soepbar op maandag, woensdag en vrijdag. Iedereen is welkom om een kom verse soep te verbruiken bij ons. Mensen die naar de wekelijkse markt komen, ouders en hun kinderen die van school komen, mensen uit de buurt en die werken kunnen 's middags hun boterhammetjes bij ons eten en ondertussen sociale contacten leggen. Boterhammen mag je gerust zelf meebrengen. We vragen één euro per kom soep.